Samen! eten + delen is x vermenigvuldigen.!?

Bij de voorbereiding op het vormsel bezocht een groep een klooster. Daar aangekomen vertelden de zusters dat ze hun lunchpakket en snoepzakjes maar in die kamer moesten neerleggen. De groep werd beziggehouden en de zusters openden alle lunchpakketten en snoepzakjes en presenteren die aantrekkelijk opgemaakt en in groepen geordend aan de vormselgroep met de mededeling dat Iedereen kan en mag nemen wat hij/zij maar wilde!. Dat leverde de volgende reacties op:
Ja maar, dat is van mij! Ik lust dat niet. Dan pak je toch wat anders was het antwoord van de zusters. Wat is dat daar? Lust ik dat ik dat wel? "Domme" vraag als je het probeert weet je het zelf. Sommige stelden zelfs hun eigen meegebrachte goederen eerst weer veilig maar zag je achteraf toch weer hun schat uit delen als men er omvroeg. Zo ging dat ook met de lunchzakjes. Nadat iedereen zijn buikje meer dan vol gegeten had, en er meer dan genoeg overgebleven was las men het evangelie van vandaag over de wonderbaarlijke brood en vissen vermenigvuldiging voor 5000 mensen Nadat Jezus en zijn leerlingen in een boot een meer waren over gecrost, en op een festivalterrein neerstreken zonder voorzieningen.

De strikvraag van de zusters was dan: Had men stiekem toch een eigen lunchpakket meegenomen? Had men(s) het eten angstvallig verborgen gehouden voor de buren, of is er echt sprake geweest van een wonder? Uiteindelijk MOCHT de vormeling kiezen uit vier antwoorden en zich stilzwijgend bij een groep aan sluiten. Antwoord groep A) men was bang om te delen, antwoord B) er is sprake van een echt wonder, antwoord C) beiden zijn mogelijk, antwoordt D) ik weet het -NOG- Niet. Voor sommigen was het juiste antwoord een duivels dilemma.

In de persoon van Jezus geeft God zichzelf HELEMAAL weg aan de wereld van de mensen. Wie Jezus ziet ziet de vader (Johannes 14,9) hij God = Jezus is dus tot alles in staat. Dat is het antwoord op de strikvraag. En het gevoel dat je –nog- hebt als je een antwoord kiest. Onderzoek alles en behoud het goede zeiden de zusters met een ;) vette knipoog!

Kies maar een lekker ding uit ....van de dis. Op het festivalterrein voor die 5000 mensen was geen koek of zopie tent. Er was helemaal niets! Dat is ook "de val" waarin Jezus zijn volgelingen lijkt te lokken toen hij ze in de boot nam. Hij lokte ze naar een ruimte waar niets te krijgen is, maar wel iets gedeeld kan worden. Juist dat is DE manier van werken (modus operandie) van God om uit het niets (Gen 1:1) Zijn rijk te verder te bouwen. Iedereen ja elk mens kan dat zelf omdat Hij ons naar zijn beeld geschapen heeft.

De woordspeling over een "lekker ding" staat er ook bewust om zo de gedachte voor u lichter verteerbaar te maken dat God werkelijk zich liefdevol en het liefste dagelijks zich aan u ja dat leest u goed! Juist aan u! wegschenkt in het sacrament van de heilige communie. Dat is echt waar! Kijk maar hoe een verliefd stel zoent elkaar –bijna- opeet! Ons Hart is gemaakt om elkaar lief te hebben Helaas is de gedachte van de liefde en aanwezigheid van God/Jezus in de heilige Communie ook voor veel paplepelkatholieken nog een broodje "koekje" dat zo op het oog niets voorstelt. Feitelijk en oppervlakkig of slordig gedacht klopt dat maar... Die "ongelovigen" kunnen het verhaal over de betekenis en vooral de werking van een sacrament eerder dit B jaar nog eens nalezen. Het is het verhaal over de werking van een sacrament van bijvoorbeeld over het sacrament en uitwerking van de Tattoo. Liefde bestaat niet uit zoete woorden maar uit daden! Er mag aangewerkt worden Het de liefde van je leven is –soms- een offer maar wel een offer dat je uiteindelijk echt gelukkig maakt. Als je je tanden er op vast blijft bijten.

Als u dat gevoel en gedachte over jezelf liefdevol ONBAATZUCHTIG wegschenken –al- deelt is de voedselbank overbodig en gaat niemand dood van de honger. De Hemel al op aarde!. Dagelijks brood! En het eeuwige leven. Dat is niet zoals de moderne lezer meteen denkt het leven dat na de dood komt, terwijl het leven dat ook in deze tijd geleefd kan worden en dat dan door de lichamelijke dood niet meer aangepast kan worden. Paus Benedictus XVI zegt op pagina 85 over Jezus van Nazareth deel II !! en spoort ons zelfs aan "Wij moeten al hier en nu "het Leven", het echte leven zien te grijpen dat door niets en niemand meer vernietigd kan worden:" En hij schetst het voorbeeld over de opwekking van Lazarus Iedereen die leeft en in Mij geloofd zal in eeuwigheid niet sterven (Johannes 11,25 V).

De eerste christenen noemden zichzelf simpelweg de levenden (hoi zõntes). Zij hadden gevonden wat iedereen zoekt het leven zelf het volle en onverwoestbare leven. Deel dat.- /- Treutel = treuzel niet.