Sociale + Media Maria Moeder van God

Sociale + media
Maria Moeder van God Numeri 6,22-27 Ev. Lucas 2,16-21 laatste week 2011
alt


Vandaag gaat het over sociale+media met name hoe snel –iets- nieuws zich verspreid. Ze pakken het daar boven handig aan en maken daarom gebruik van herders omdat die rondtrokken en zo het nieuws snel verspreiden. Ook het geluid van de vogels die twitteren brengen hun eigen bood schap over. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Er komen in 2012 meer dan 32.000 kerken! Dat getal groeit nog steeds. Net zoals onze ééne kerk met meer dan één komma twee mil jard dat is meer dan duizend miljoen 1.200.000.000 schaapjes. Ook nu geweid door herders in het veld en het monotome éénstemmige = katholiek geblaat van schaapjes (u? en ik!). In deze tijd zijn er in het Nederlandse veld nog onschuldige onwetende lammetjes (kinderen) en één versteend kind dat in een kribbe ligt dat bij velen het hart nog? niet heeft geraakt. Dat laatste is geen nieuws. Aan het einde van het jaar proberen velen en hopen eindelijk miljonair te worden. Veel succes! Maak eens andere voornemens! U kunt om te beginnen dat geld beter anders “vergokken” door het in onze collectemand te “gooien” De kans dat u geen kater oploopt is gegarandeerd 100% en dat het u zelf samen met vele anderen nu al gelukkig maakt. Dat is al een goed begin in 2012.


Als je je lot in handen legt van God win je uiteindelijk altijd de hoofdprijs. Maar Hij houd ook van “spelletjes”
Doe ook mee met deze GRATIS kwis waarmee u op aarde al schatten kunt verdienen.

De vragen zijn :
1) Welke “Heerser” in de geschiedenis van deze aarde heeft zijn paleis en schatten vrijwillig verlaten hoe en waarom?
2) De HAM (hint!) vraag ;) Hoe is hij geboren?
3) Waar is hij geboren?
Ik verklap al vast een deel van dit antwoord, de rest mag u zelf uitzoeken. Anders zouden we ons kunnen vervelen.

“De herders haastten zich naar Betlehem." Haasten? Zeker als het er omgaat om een schat in jou zak te steken 'Haastige spoed is zelden goed', zeggen wij. Wanneer je die schat niet deelt. Maar soms is haast wél goed. Niet goed is het wanneer de haast wordt geïnspireerd door de eigenliefde.
WEDDEN! dat dat woord EIGENLIEFDE weer het woord voor 2012 wordt? Wel goed is de haast wanneer zij wordt geïnspireerd door de Godsliefde, door de heilige Geest. En dat is hier het geval. Zo werkt sociale media. Het werkt daarom zo snel omdat je ook iets “nieuws” of iets wat je eindelijk ontdekt of terug gevonden hebt spontaan wilt delen.

Wanneer je vol bent van God, mag je haast hebben, dan moet je haast hebben, dan laat je Hem voorgaan boven al het andere, dan laat je al het andere achter je. Dat is in de categorie van beweging uitgedrukt wat in de categorie van tijd wordt uitgedrukt door het woordje 'volheid'. Volheid tegenover leegte, verveling, lanterfanten, slenteren, doelloos, zinloos, leeg van zin, ronddwalend, ronddraaiend. Op zoek naar iets nieuws wat je nog niet bezit. Daar offeren mensen steeds vaker en meer vrijwillig hun geld en tijd aan op. Op zondag! in de winkels die komend jaar nog vaker open zijn. Veel tijdelijk geluk! Maar wanneer mensen door de Geest van God zijn gegrepen, dan krijgt hun leven een andere richting en vaart. Dan komen ze ook op Zondag eerder hun bed voor uit. Toen Maria vol was van God, vol van genade en vol van de heilige Geest, die in volheid op haar was neergedaald, kreeg zij haast. "In die dagen reisde Maria met spoed naar het bergland" (Lc 2,39). De herders en Maria hebben haast, omdat ze vol zijn van de dingen van God, omdat God het enig noodzakelijke is en zij door de heilige Geest naar God toe worden gedreven, aangetrokken als door een magneet, en hoe dichter erbij des te groter spoed. De kerstnacht is ook wat dat betreft een voorafbeelding van de paasmorgen. "Johannes en Petrus liepen samen vlug voort, maar de andere, de door Jezus beminde, leerling snelde Petrus vooruit" (Lc 20,4). Om wat te zien? Om een teken te zien van de Levende, van de uit Liefde door de heilige Geest opgewekte vlees geworden woord en Zoon van de Vader. Pssst Deze zin is (volgens mij?) het antwoord op vragen 1 en 2 "Hij zag en geloofde" (Lc 20.8) Zo simpel is het! Dat is het idee van God. Één “simplistisch” verbond. Treutel vertelt even wat dat ook weer was dat andere Simplistisch Verbond. Het was een min of meer fictieve organisatie, “kerk” (1974 -1978) ontsproten aan het goddelijke brein van wat vreemde vogels het komieke duo van Kooten en de Bie. Zij wilden ook de wereld verbeteren met de kreet “Geen gezeik iedereen rijk” Mogelijk dat u later onderweg naar Pinksteren via die taal het idee van God nog of beter begrijpt. Treutel.