Paasmaandag B (2012)

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 194 niet laden

PREEK

Als er voorafgaand aan nieuwe verkiezingen op tv politieke debatten plaatsvinden worden er fractievoorzitters van verschillende partijen uitgenodigd. Die krijgen dan om de beurt één minuut spreektijd waarin zij hun politieke ideeën naar voren mogen brengen. Wel, gisteren heb ik een preek van één minuut beloofd.

Ik heb het ooit meegemaakt, dat een journalist loog over het aantal mensen dat in onze kerk aanwezig was. Dat deed pijn!

In het evangelie ontkennen soldaten, dat Jezus is verrezen. Negatieve krachten zullen er altijd zijn. Je zou die mensen door elkaar willen schudden, maar... God laat de zon schijnen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen.

De eerste lezing spreekt over de nederdaling van de heilige Geest. Door Hem toont God Jezus aan de mensen als de weg ten leven en die eerste dag laten 3000 mensen zich dopen.

Maar de strijd blijft. Saulus neemt vele christenen gevangen. Maar God verandert Saulus in Paulus, de grootste verkondiger van Jezus’ Naam.

Zo zal er altijd strijd blijven. Maar God strijdt mee. In november 2011 meldde de website nujij.nl dat het christendom met 83.000 nieuwe christenen per dag de snelstgroeiende godsdienst is.

Houden wij de moed erin. De liefde van Jezus zal altijd winnen!